Jakie cechy powinien mieć magazyn spożywczy?
W dostarczaniu świeżych i zdrowych produktów spożywczych ogromną rolę odgrywają magazyny spożywcze. To miejsca zarządzane nowoczesnymi systemami komputerowymi wyposażone w narzędzia do:
- monitorowania;
- etykietowania;
- zarządzania zapasami;
- kontrolowania warunków panujących w magazynie.
Dla Greenyard Logistics Poland liczy się bezpieczeństwo i jakość, dlatego robimy wszystko, by nasze magazyny spełniały wszystkie wyśrubowane normy. Mamy również unikalne narzędzia do zarządzania świeżymi warzywami i owocami. Aby sprostać wymaganiom klientów, magazynowanie środków żywności opieramy na:
- bezpieczeństwie. W naszych magazynach dbamy o utrzymanie odpowiednich warunków środowiskowych, zapobieganie zanieczyszczeniom i zagrożeniom mikrobiologicznym, by produkty zawsze spełniały najwyższe normy jakości,
- higienie i czystości. Używane przez nas magazyny są projektowane tak, by ułatwiać utrzymanie czystości oraz przeprowadzanie dezynfekcji. Robimy wszystko, by zapobiegać zanieczyszczeniom i rozwojowi mikroorganizmów,
- wydajnej infrastrukturze chłodniczej. Wydajny system chłodzenia zapewnia kontrolowane magazynowanie żywności w różnych strefach temperaturowych (-22⁰ C/+12⁰ C). Monitorowanie wilgotności, temperatury i jakości powietrza ułatwia zarządzanie stanami magazynowymi,
- etykietowaniu i co-packingu. Wśród dodatkowych usług oferujemy klientom etykietowanie i przepakowywanie towaru do opakowań jednostkowych lub zbiorczych,
- przeszkolonym personelu. Dopełnieniem wszystkich elementów sprawnego magazynu jest wykwalifikowany personel. Współpracujemy z doświadczonym zespołem, który zna kwestie związane z bezpieczeństwem żywnościowym, higieną i procedurami przechowywania produktów.